Hialuronski filerji

HIALURONSKI FILERJI-DERMALNA POLNILA

Koža s staranjem izgublja naravno vlažilno snov- hialuronsko kislino. Hialuronski filerji vsebujejo čisto, kristalno hialuronsko kislino, ki je varna in poponoma naravna snov. 50% njene skupne količine se nahaja v koži. Snov je v obliki gela in njena glavna vloga je podpora kolagenu, ki se nahaja v koži. Suština tretmaja z filerji je povrnitev količine hialuronske kisline, ki se je s staranjem resorbirala, oz z injiciranjem le teh nadomeščamo lastno snov, ki smo jo izgubili s staranjem, tekom let.
Hijaluronski fileri so najboljša rešitev za vse tiste, ki si želijo omiliti gube na obrazu in pri tem ne želijo imeti operativnega posega. Z filerji vračamo obrazu mladosten videz, lahko omilimo brazgotine ipd. Količina in gostota uporabljenega filerja pa je odvisna od predhodne kozultacije z zdravnikom..

Z HIALURONSKIMI FILERJI LAHKO:

Če želimo ponovno vzpostaviti mladostni videz kože, uporabljamo dermalna polnila-hialuronske filerje. Uporaba Hialuronskih filerjev je varna in primerna tako za ženske kot moške. Najbolj pogosta uporaba je za:
  • omilitev gub (nazolabialne, glabelarne, marionetne gube, horizontalne gube na čelu ter ob očesnih kotičkih. Gube na vratu, dekolteju, med prsmi),

  • regeneracija dlani,

  • oblikovanje ali povečanje ustnic,

  • omilitev »kadilskih gubic«,

  • oblikovanje ali povečanje lic,

  • oblikovanje nosu (korekcija nosne grbe, kriv nosni hrbet),

  • zapolnitev nepravilnosti obraza, prirojenih ali nastalih kot posledica staranja (npr.  povešenje kože, atrofija mehkih tkiv ipd.)

Postavite nam vprašanje

POSEG

Poseg traja v povprečju 10-30 minut. Je neboleč, ker se opravlja  v lokalni anesteziji ali pa hlajenjem področja, kjer se filer aplicira.. Hialuronski filerji se vbrizgavajo direktno v kožo v majhnih količinah. Rezultati so vidni takoj po tretmaju. Doseže se pa učinek hidratacije, napetosti in bujnosti kože. Koža postane gladka ter ji povrnemo mladosten videz. Z filerjem se izpolnjuje volumen gube, tako da  le ta popolnoma izgine.

KAJ PRIČAKOVATI PO POSEGU

Izkušnje nam pravijo, da nekateri pacienti imajo neprijeten občutek na mestu aplikacije, rdečino ali podplutbo, ki lahko traja do 7 dni. Ta čas se je potrebno izogibati sončenju, ter mrazu. 24 ur po aplikaciji filerja se ne priporočajo ekstenzivni gibi obraza in se svetuje izogibanje telesnem naporu. Redko se pojavijo trdovratnejše zatrdline in vozliči, ki so posledica kapsule, ki se ustvari in obda hialuronsko kislino
Trajanje učinkov je med 6 in 12 meseci. Odvisno je tudi od strukture kože, načina življenja, starosti, mesta vnosa in tehnike vbrizgavanja.
V našem centru uporabljamo polnila , ki so začasna in razgradljiva ter le redko povzročajo komplikacije.
Odsvetuje pa se uporaba pri nosečnicah in doječih materah.
Zaradi večje verjetnosti krvavitve in s tem podplutb teden dni pred obiskom odsvetujemo uživanje zdravil, ki povzročajo upočasnjeno strjevanje krvi kot so aspirin, nesteroidni antirevmatiki, vitamina E ter zeliščni preparati, ki vsebujejo ginko.

PREJ INPOTEM